Vad kan du bidra med?

Integration börjar där människor möts. Ett sätt att mötas kan ske om du engagerar dig som volontär. Du som bor i Vindelns kommun kan underlätta för nyanlända att komma in i samhället, och du lär känna nya människor på samma gång!

Bli volontär eller hjälpa till med aktiviteter

Vill du vara med och hjälpa till på med läxhjälp, fritidsaktiviteter eller annat? Då kan du bli volontär eller frivillig i någon förening eller organisation.

Vuxenskolan

Kontaktperson: Marita Öberg 0933-106 56

ABF

Kontaktperson: Weronica Mattsson 0933-613 56

Vindelns församling

Kontaktperson: Lena Eklund på 0933-143 07

Vän i Vindeln

Vän i Vindeln var ett projekt som drevs fram till och med juni 2016, för att hitta ett sätt att umgås över gränserna. Nyanlända fick hjälp att få kontakter med etablerade personer i Sverige så att deras vardag underlättades.Projektet var ett samarbete mellan INTRO - Vindelns flyktingmottagning, Vindelns församling, Centrumkyrkan, Röda korset, Rädda barnen, Studiefrämjandet och Vuxenskolan.

Projektet är avslutat men samarbetet kvarstår mellan parterna. Du kan fortfarande engagera dig genom att kontakta någon av dem. Läs mer om Vän i Vindeln på Facebook

Se fler föreningar kopplade till frivilligarbete här

Bli familjehem, kontaktperson/-familj eller god man

Vindelns kommun söker kontaktpersoner/-familjer och familjehem
Du kan även bli god man till ensamkommande barn och ungdomar

Ge gåvor

Retrå

Möbler och husgeråd kan du lämna till Retrå  på Västervägen 6. De tar inte emot kläder och böcker.

Syster Tyra

Du kan också skänka kläder, husgeråd, leksaker och annat till Syster Tyra på Häradsvägen. En del av intäkterna går till församlingens flykting- och integrationsarbete. Ring 0933-143 09.

Lions

Hjälp Lions hjälpa andra. De tar emot saker du önskar skänka och ordnar loppis.

Kontaktperson: Johanna Persson