Aktiviteter

Här annonserar vi utbildningar, föreläsningar, branschträffar och annat som kommunen anordnar genom projektet Näringsliv i samverkan

Information om upphandlingar

Inbjudan till Livsmedelsproducenter och andra som är intresserade av hur Vindelns kommun köper in livsmedel till sina verksamheter.
Den 18 oktober, klockan 10.00 får vi besök av Dick Ekström från Upphandlingsbyrån. Han ska informera om den kommande livsmedelsupphandlingen.

Ansvariga för livsmedelsinköp på Vindelns kommun kommer också finnas på plats.

Program

• Upphandlingsbyrån och Vindelns kommun, om upphandlingar.
• Lunch
• LRF informerar
• Övriga frågor
• Informationsutbyte

Anmälan till Angelica Johansson, angelica.johansson@vindeln.se  070-233 26 21 senast 15 oktober.

Studieresa om närodlat, saluhall och lokal livsmedelstillverkning 9 oktober

Inbjudan riktar sig till dig som är eller planerar att bli företagare inom livsmedelsproduktion, mat, mathantverk eller hantverk med fokus på närproducerat. Inbjudan och program för studieresa (pdf)

Vi kommer att göra studiebesök där vi får ta del av affärslösningar, försäljningskanaler och lyckade koncept. Tillsammans blir vi starka och sätter fokus på vikten av goda, näringsrika och bra producerade produkter.

Visst vill du hänga med?

Resan är kostnadsfri och anmälan är bindande. Studieresan genomförs i projektet Näringsliv i samverkan som drivs av kommunerna Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, vindeln och Vännäs och riktar sig till företagare i dessa kommuner. Projektet medfinansieras av Region Västerbotten.

För anmälan och frågor: Christin Westman, Näringslivsutvecklare Vännäs kommun, christin.westman@vannas.se 070-389 18 54
Anmäl dig senast 1 oktober!

Det går också att anmäla sig till Angelica.johansson@vindeln.se
Eventuell samåkning kan ordnas från Vindeln till Vännäs

Sälj i kundmötet augusti-september

Denna kurs är en del av näringslivsprojektet Näringsliv i Samverkan.
Kursen vänder sig i första hand till dig som träffar och interagerar med dina kunder direkt, till exempel i din butik, restaurang eller annan miljö där du och kunden möts.

Vid tre kurstillfällen, kvällstid, kommer du att få nya insikter och kunskap. Varje deltagande får även ett personligt besök på sitt företag där man tittar på hur säljarbetet fungerar, vilka möjligheter och utmaningar som finns för dig och hur vi på bästa sätt kan förbättra.

Efter varje tillfälle får du en hemläxa där du får tillämpa dina nya kunskaper.

Tid
Mån 20/8, kl. 19-21
Mån 3/9, kl. 19-21
Mån 17/9, kl. 19-21

Kursledare
Claes Lundgren, från Örnsköldsvik, har under 20 års tid arbetat med kommunikation och ledarskap inom detaljhandel och som ledarskapsutvecklare, mentor och föreläsare.

Pris
Priset för utbildningen är 1 000kr ex. moms per person och betalas i förväg. 

Vad kräver vi av dig?
Du investerar din tid och ditt engagemang, vi ordnar allt annat. Du anmäler dig till kursen som helhet, inte enstaka tillfällen. Anmälan är bindande och vi förväntar oss att du fullföljer kursen.

Anmälan till
Angelica Johansson, företagslots,  angelica.johansson@vindeln.se 070-233 26 21.

Begränsat antal deltagare och minst 10 personer för att kursen ska genomföras.

Besöksnäringsträff den 28 augusti

Du som företagare eller förening som arbetar inom besöksnäringen i Vindelns kommun är välkommen till en nätverksträff.

Sara Gustafsson, VD på Visit Umeå, svarar på frågor och berättar om prioriteringar, målgrupper och framtidens organisation.

Karin Fällman Stenlund, Verksamhetsledare på Gold of Lapland berättar om kommande projektansökningar och aktiviteter.
Vi ses hos Forsknäckarna i Ekorrsele den 28 augusti

Träffen börjar med middag klockan 18:00
Anmälan till Angelica Johansson angelica.johansson@vindeln.se  eller 070-233 26 21 senast fredagen den 24 augusti.

Vi bjuder på middagen!
Välkommen!

Länk till anmälan till besöksnäringsträff den 28 august 2018

 

Tidigare aktiviteter

Maj 2018. Driver du ett företag i strandnära läge? Vindelns kommun undersöker intresset av att utpeka ytterligare LIS-områden i kommunen.

April 2018. Besöksnäringsträff. Information från Gold of Lapland, Region Västerbottens projekt om Västerbotten Experience Centers och Vindelns kommun.

April 2018 Är du redo för GDPR? En lunchträff för näringslivet. Lars Ekman, Auktoriserad revisor från PwC berättar om GDPR, den nya dataskyddsförordningen och hur den påverkar dig och ditt företag. 

Februari 2018. DCF - Digital Capabilities Forum, en workshop som syftar till att ge inblick i vad digitaliseringen innebär. Inbjudan DSF (pdf)

Februari, mars och april 2018. Bootcamp i marknad och sälj.. Kursledare är Peter Karlstén, Gate 88. Tre delkurser. Inbjudan till Bootcamp i Marknad och Sälj – en språngbräda för att nå nästa steg i ditt företag! (pdf)

November 2017.  Förbättra din befintliga webbplats eller bygg med personlig handledning en helt ny! Inga förkunskaper krävs. En skräddarsydd utbildning för dig som driver ett litet eller mellanstort företag (pdf)

Oktober 2017. Lunchträff på Hotell Forsen den 5 oktober 2017 kl 12.30-14.30, för dig som vill bygga laddstolpar för elbilar, för ditt eget eller dina kunders behov.

Maj 2017 Gör affär av sociala medier 8 – 9 maj 2017(pdf), en workshop anpassad för dig som redan idag använder sociala medier i din verksamhet och vill lära sig mer om hur man använder dessa för att skapa affärer.

Kontaktperson: Angelica Johansson