För att skydda de mest sårbara från Coronavirus

Det är viktigt att alla hjälps åt för att skydda de mest sårbara från att smittas av Coronavirus. Sidan uppdaterades den 31 mars.

De över 70 år bör begränsa sina nära kontakter

Folkhälsomyndigheten uppmanar personer över 70 år att begränsa sina kontakter med andra människor så långt som möjligt tills vidare. De bör undvika folksamlingar som kan uppstå i till exempel kollektivtrafik, affärer och offentliga lokaler.

Till dig som är över 70 år

  • Undvik nära kontakter och folksamlingar
  • Ta gärna promenader och vistas utomhus

Folkhälsomyndigheten har sammanställt information till äldre

Till dig som har en vän eller släkting som är över 70 år

Kontakta dina nära och kära

Hör efter hur de mår och om de behöver hjälp med att handla hem varor eller hämta medicin på apoteket. Undvik nära kontakter.

Besöksförbud på äldreboenden

Regeringen har beslutat om ett förbud mot besök på äldreboenden i hela landet.
Det gäller alla besök till de boende. Undantag kan göras i särskilda fall i samråd med enhetschef för äldreboendet. Beslutet gäller från och med den 1 april. Läs beslutet på Krisinformation.se


Folkhälsomyndighetens webbplats kan du läsa mer om vad du kan göra för att förhindra smittspridning.

Besöksförbud på sjukhus

Region Västerbotten har inför besöksförbud på länets sjukhus och sjukstugornas vårdavdelningar. Läs mer i Region Västerbottens information om besöksförbudet.

Boka om tider

Du som har en bokad tid för undersökning, provtagning, tandvård eller andra besök i sjukvården, kontakta den aktuella mottagningen om du känner dig sjuk. Det går antingen att ringa eller kontakta mottagningen genom att logga in på 1177.se