Coronavirus

Tisdag den 10 mars ändrade Folkhälsomyndigheten risknivån till den högsta – mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige. Alla med förkylningssymptom, även lindriga, uppmanas nu att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Läs mer om hur vi jobbar med att förebygga att smittan sprider sig och hur du som hyresgäst ska tänka och agera.

Så förhåller vi oss till Coronaviruset covid-19

Vi behöver alla hjälpas åt att försvåra för coronaviruset att sprida sig. På den här sidan kan du läsa mer om hur vi jobbar med att förebygga att smittan sprider sig och hur du som hyresgäst ska tänka och agera.

 

Vi bryr oss om dig, dina grannar och våra medarbetare och ber dig därför att tänka på några olika saker:

  • Besök oss inte om du har några sjukdomssymptom. Vi uppmanar dig istället att ringa eller mejla.
  • Om du eller någon i din familj är sjuk – gör bara akuta felanmälningar. En akut felanmälan kan till exempel vara vattenläcka, trasiga elledningar eller kyl/frys som inte fungerar. Vi vill inte riskera att våra medarbetare för smittan vidare till dina grannar eller att våra medarbetare blir sjuka i onödan. Vänta därför med att göra felanmälningar av icke-akut karaktär tills ni är helt friska igen.
  • Vi vill be dig som har inbokade besök i närtid och är sjuk eller har symptom att avboka dem. Det kan till exempel vara redan gjorda felanmälningar eller målning och tapetsering.
  • Om du sitter hemma i karantän och får en akut skada kommer vi givetvis hjälpa dig att åtgärda den. Våra medarbetare har fått förhållningsregler som innebär att de genomför besöket med försiktighet, med gott avstånd till dig som hyresgäst samt med extra god handhygien efteråt.

 

Vi tar vårt samhällsansvar

För att minska en eventuell spridning till riskgrupper och för att minska risken för högt tryck på sjukvården kommer vi bland annat att:

  • inte hälsa genom att ta i hand
  • tänka på god handhygien (tvätta händer och använda handsprit) – gör gärna det du också!

Detta görs enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer för coronaviruset covid-19.

 

Längre svars- och väntetider

Tänk på att våra svars- och väntetider generellt kan komma att bli längre under en tid, om det är så att vi till exempel får medarbetare som blir sjuka och måste stanna hemma. Det kan också bli så att vi tvingas prioritera om våra arbetsuppgifter under en tid. Vi hoppas och tror att du har förståelse för detta.

 

Har du frågor till oss på Vindelnbostäder?

Välkommen att ringa eller mejla oss. Tänk dock på att svarstiderna kan vara längre än vanligt.

 

Samlad information om Coronaviruset


Här har kommunen samlat länkar och mer information: Har du frågor om Coronaviruset?

 

Kontaktperson: Ellen Ekman