Corona - egenprovtagning

Du som har milda symtom kan göra ett test på dig själv, för att få reda på om du har en pågående infektion av covid-19. Symtomen ska ha pågått i ett dygn före provtagning för säkrare prov. Om du har allvarliga symtom ska du inte göra ett självtest. Kontakta i stället vården. Sidan uppdaterades den 16 september.

För dig inom vård, omsorg och annan samhällsviktig verksamhet

Är du osäker på om du jobbar inom samhällsviktig verksamhet, kontakta din chef. Egenprovtagning är frivilligt och det behövs en överenskommelse mellan medarbetare och ansvarig chef. Du behöver registrera dig och legitimera dig för att kunna göra självtestet.  Svaret får du genom att logga in med BankID eller med en personlig kod på webbplatsen Direkttest.se 

Gör såhär

Stanna hemma och kontakta din chef, som ger dig en arbetsplatskod som du ska ange på testet. Du kommer sen att få provsvaret.

Du kan hämta kit för egenprovtagning vid Vindelns Hälsocentral (ambulansinfarten på baksidan). Öppet för hämtning och lämning klockan 13-14. Be gärna någon symtomfri att hämta och lämna testet åt dig. Den som hämtar testkitet behöver ha med sig arbetsplatskoden.

Region Västerbottens information om hur provtagningen går till

För annan personal inom Vindelns kommun

Du som jobbar inom annan verksamhet kan också göra egenprovtagning. Du kan hämta kit för egenprovtagning vid Vindelns Hälsocentral (ambulansinfarten på baksidan). Öppet för hämtning och lämning klockan 13-14. Be gärna någon symtomfri att hämta och lämna testet åt dig. Du behöver registrera dig och legitimera dig för att kunna göra självtestet.  Svaret får du genom att logga in med BankID eller med en personlig kod på webbplatsen Direkttest.se 

 Läs om   egenprovtagning för allmänheten på Region Västerbottens hemsida.