Hantering av telefon

I vår interna telefonkatalog, även kallad CMG, hittar du kontaktuppgifter till dina medarbetare och kollegor i Vindelns kommun, men det går också bra att göra sökningar inom de övriga kommunerna som lyder under den gemensamma växeln inom Umeåregionen.

Det finns två huvuddelar i programmet, en publik del för att söka efter medarbetare och en egen del för hantering av personliga aktiviteter och inställningar.

Inloggning

För inloggning i programmet CMG, klicka på bilden. --->

Koda din telefon

I CMG sköter du kodningen av din telefon och låter därmed telefonisten i växeln veta var du är och när du åter är tillgänglig. I samband med att du är upptagen och inte kan ta ett samtal skall därför en hänvisning i växeln göras.

Du kan även se de aktiviteter du lagt in, lägga in återkommande aktiviteter (lunch, arbetstider, fika...), ändra aktiviteter, hänvisa telefonen till någon annan samt skriva meddelande till telefonisten mm.

Användarhandbok

För information om hur CMG fungerar, se användarhandboken. Du hittar den genom att klicka på rubriken "Intern Telefonkatalog" uppe i vänstra hörnet när du är inloggad i programmet.

Lägg till i Favoriter

Ett bra tips är att spara CMG som en favorit i din webbläsare. Klicka i så fall på 'Favoriter' i menyraden och välj där efter kommandot 'Lägg till i Favoriter.

Utbildning och manual

För att stödja dig som medarbetare i Vindelns kommun finns en utbildning i den interna telefonkatalogen. Utbildningen består av filmer som beskriver samtliga funktioner i den interna telefonkatalogen.

Utbildning i den interna telefonkatalogen

Har du frågor?

Har du frågor gällande CMG, ring kommunens växeln på tfn 43 000 (internt) eller 0933-140 00 (externt).