Socialtjänstens medborgarsida

Socialtjänstens medborgarsida medför en möjlighet till självservice via Internet dygnet runt. Här kan du ansöka om hjälp som faller inom ramen för LSS (lagen om stöd och service för funktionshindrade) och socialtjänstens försörjningsstöd. Du kan skicka säkra meddelanden till din handläggare och följa ditt ärende i beslutsprocessen.

 

Dessa tjänster finns tillgängliga på medborgarsidan:

  • Ansökan inom ramen för LSS (Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade)
  • Ansökan Försörjningsstöd

 

Kommunens övriga e-tjänster och blanketter hittar du under Mina sidor

 

För att kunna använda dig av medborgarsidan behöver du:

  • En dator med anslutning till Internet och webbläsaren Internet Explorer version 8 eller senare alternativt Firefox version 3.6 eller senare.
  • Acrobat Reader installerad, den version som rekommenderas till din webbläsare.

 

Logga in i tjänsten:

Klicka på denna länk: inloggning socialtjänstens medborgarsida så kommer du till medborgarsidan

För att logga in i tjänsten krävs att du har en giltig e-legitimation. Den kan du skaffa via exempelvis din bank eller Skatteverket. Mer information om detta finns att läsa på Bank-ID eller Skatteverket

 

Vad händer när du ansökt om en insats via medborgarsidan:

Du kommer att kontaktas av en handläggare enligt de kontaktuppgifter som du lämnat på medborgarsidan.
Observera att det är viktigt att du skriver in ditt telefonnummer i dina kontaktuppgifter så handläggaren kan nå dig via telefonen. Har du ingen telefon måste du se till att din adress stämmer i kontaktuppgifterna.

 

Problem med inloggning:

Om du får problem med att logga in vänder du dig i första hand till leverantören av din e-legitimation vars support kan hjälpa dig testa om legitimationen fungerar. De kan också hjälpa dig om du glömt din PIN-kod till inloggningen.

 

Mer information

Här kan du se hur medborgarsidan är uppbyggd innan du loggar in: Kort information medborgarsidan

För dig som inte har möjlighet att använda Internet går det att som tidigare ansöka via pappersblankett eller boka tid med kommunens handläggare så hjälper de dig. Telefon 0933-140 00 med telefontid vardagar 08:00-09:00