Aktiviteter

Här annonserar vi utbildningar, föreläsningar, branschträffar och annat som kommunen anordnar genom projektet Näringsliv i samverkan

Webbinarium om Nortvolt-etableringen

Hur påverkas Västerbotten och Vindeln av Northvolt-etableringen?

Du kan se webbinariet i efterhand

Det genomfördes den 28 maj 2020. Länk till film av webbinariet på Youtube

Anja Palm, biträdande näringslivschef Skellefteå kommun, har 10 års erfarenhet av investeringsfrämjande arbete med fokus på etableringar. Anja kommer att tala om Northvolt-etableringen och den tillväxtpotential det innebär för Västerbotten. 

Christoffer Svanberg, VD Skellefteå Kraft Industry Location samt Chief Communication Officer, Node Pole. Christoffer har 20 års erfarenhet av affärsutveckling inom bland annat industribranscher och kommer att tala om regionens utveckling kopplat till Northvolts batterifabrik.

Webbinariet vänder sig till företagare, politiker och tjänstemän i syfte att främja företagsklimatet i Vindeln och arrangeras av Vindelns kommun och Företagarna.

Företagsakuten – Webbinarium

Du kan se webbinariet i efterhand

Den 21 april genomförde Vindelns kommun, tillsammans med Umeås kranskommuner och Företagarna Umeå, ett webbinarium där företagen fick svar på sina frågor om regeringens stödpaket.

Se det gärna i efterhand och har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta kommunens företagslots, Angelica Johansson, angelica.johansson@vindeln.se 070-233 26 21 eller företagsakuten i Umeå  umea@foretagarna.se

Länk till film av webbinariet på Youtube

Företagsakuten

Företagsakuten erbjuder löpande digital rådgivning till företag för att minska de ekonomiska konsekvenserna av det nya coronaviruset. Syftet med rådgivningen är att öka kunskap om de åtgärder som skapas på nationellt plan och att dela med sig av den kompetens som finns hos Företagarna i Umeå och hos lokala företagsrådgivare.

Företag kan exempelvis få hjälp med hur de praktiskt går tillväga för att ansöka om de stödåtgärder som finns. Eller hur de tar fram handlingsplaner för likviditet, kostnader, intäkter och personal. Företaget behöver inte vara medlem i Företagarna för att få rådgivning.
Kontakta företagsakuten i Umeå  umea@foretagarna.se

Tidigare aktiviteter

April 2020 Företagsakuten - Webbinarium

Februari 2020. Ta ditt företag till nästa nivå. En utvecklingsdialog med Almi för företagare.

Juni 2019. Besöksnäringsträff inför sommaren 2019. Informationsutbyte. Vad är på gång i sommar?

Juni 2019. Ta ditt företag till nästa nivå. En utvecklingsdialog med Almi för företagare.

April 2019. Studiebesök hos Västerbottenssåpa i Vilhelmina. Denna studieresa vänder sig i första hand till dig som har viss kunskap om webhandel

Mars 2019. Workshop - Att leda sig själv och andra. Kursledare och coach: Ingrid Lindelöw Berntson som driver
SHIFT Education AB samt grundare och styrelseordförande i Leia företagshotell.

2018

Oktober 2018. Information om upphandlingar. Inbjudan till livsmedelsproducenter och andra som är intresserade av hur Vindelns kommun köper in livsmedel till sina verksamheter. Vindelns kommun, upphandlingsbyrån och LRF

Oktober 2018. Studieresa om närodlat, saluhall och lokal livsmedelstillverkning.Inbjudan och program för studieresa (pdf)

Augusti - september 2018. Kurs - Sälj i kundmötet med kursledare  Claes Lundgren, från Örnsköldsvik.

Augusti 2018. Besöksnäringsträff hos Forsknäckarna med middag. Sara Gustafsson, VD på Visit Umeå och Karin Fällman Stenlund, Verksamhetsledare på Gold of Lapland

Maj 2018. Driver du ett företag i strandnära läge? Vindelns kommun undersöker intresset av att utpeka ytterligare LIS-områden i kommunen.

April 2018. Besöksnäringsträff. Information från Gold of Lapland, Region Västerbottens projekt om Västerbotten Experience Centers och Vindelns kommun.

April 2018 Är du redo för GDPR? En lunchträff för näringslivet. Lars Ekman, Auktoriserad revisor från PwC berättar om GDPR, den nya dataskyddsförordningen och hur den påverkar dig och ditt företag. 

Februari 2018. DCF - Digital Capabilities Forum, en workshop som syftar till att ge inblick i vad digitaliseringen innebär. Inbjudan DSF (pdf)

Februari, mars och april 2018. Bootcamp i marknad och sälj.. Kursledare är Peter Karlstén, Gate 88. Tre delkurser. Inbjudan till Bootcamp i Marknad och Sälj – en språngbräda för att nå nästa steg i ditt företag! (pdf)

2017

November 2017.  Förbättra din befintliga webbplats eller bygg med personlig handledning en helt ny! Inga förkunskaper krävs. En skräddarsydd utbildning för dig som driver ett litet eller mellanstort företag (pdf)

Oktober 2017. Lunchträff på Hotell Forsen den 5 oktober 2017 kl 12.30-14.30, för dig som vill bygga laddstolpar för elbilar, för ditt eget eller dina kunders behov.

Maj 2017 Gör affär av sociala medier 8 – 9 maj 2017(pdf), en workshop anpassad för dig som redan idag använder sociala medier i din verksamhet och vill lära sig mer om hur man använder dessa för att skapa affärer.

Kontaktperson: Angelica Johansson