Aktiviteter

Här annonserar vi utbildningar, föreläsningar, branschträffar och annat som kommunen anordnar genom projektet Näringsliv i samverkan

Studiebesök hos Västerbottenssåpa i Vilhelmina, den 10 april

Denna studieresa vänder sig i första hand till dig som har viss kunskap om webhandel. Kanske har du gått höstens kurser eller har testat att driva eller driver idag en webhandel och söker inspiration och pepp.

Kunskapen om hur såpa tillverkas var något gammelfarmor Fredrika besatt. Denna kunskap och läran om att inte låta något förfaras och att omvandla skräp till något nytt har gått från generation till generation. Nu är tillverkningsprocesserna lite annorlunda och gammelfarmors såpa har fått ett namn – Västerbottenssåpa. Såpan tillverkas i Vilhelmina och säljs via webshop om återförsäljare och från och med slutet av förra året också i den egna butiken.

Vi får under denna dag höra om resan företaget gjort. Hur har de tänkt och resonerat? Vilka val har varit vägskäl? Hur har de nått ut med sin produkt? Vad har de för utmaningar och hur tar de sig an dessa? Och hur tänkte de när de öppnade en fysisk butik i dessa tider då man mest pratar om ”butiksdöden”?
Vi kommer att besöka butiken och huvudkontoret i Vilhelmina där de även har paketeringen för webbutiken. Produktionen finns i annan lokal.

Ungefärliga hålltider

8-8.30 Samling/avfärd (vi återkommer med logistik, men antingen tar vi buss eller samordnar bilar)
11.30 Ankomst. Övergripande presentation och lunch
12.30-14.30 Presentation/rundtur
14.30-15.00 Egen tid/shopping
15.00 Hemresa
18.00 Ankomst

Begränsat antal platser.
Skicka din anmälan till angelica.johansson@vindeln.se senast 3 april.

Studieresan anordnas i samarbete med övriga kommuner i projektet NIS Näringsliv i samverkan.


 

Workshop - Att leda sig själv och andra, onsdag den 27 mars

Klockan 13-16 på Vindelngallerian

Workshopens innehåll:

  • Att leda i vardagen
  • Coachande förhållningssätt
  • Självledarskap
  • Coachande ledarskap

Efter workshopen kommer du erbjudas 4 timmar individuell företagsutveckling för utveckling av företagaren och dennes behov.
Kursledare och coach: Ingrid Lindelöw Berntson som driver
SHIFT Education AB samt grundare och styrelseordförande i Leia företagshotell. Hon är PCC-certifierad coach och examinerad projektledare.

Kostnad och anmälan

Deltagandet är kostnadsfritt för dig som är företagare i Vindelns kommun. Anmäl dig till Angelica Johansson, företagslots, Vindelns kommun. 070-233 26 21
angelica.johansson@vindeln.se Sista anmälningsdag är den 25 mars. ”Först till kvarn”.

Utbildningen erbjuds inom projektet Näringsliv i samverkan som finansieras av Vindelns,
Bjurholms, Vännäs, Robertsfors och Nordmalings kommun tillsammans med Region Västerbotten.

Tidigare aktiviteter

Oktober 2018. Information om upphandlingar. Inbjudan till livsmedelsproducenter och andra som är intresserade av hur Vindelns kommun köper in livsmedel till sina verksamheter. Vindelns kommun, upphandlingsbyrån och LRF

Oktober 2018. Studieresa om närodlat, saluhall och lokal livsmedelstillverkning.Inbjudan och program för studieresa (pdf)

Augusti - september 2018. Kurs - Sälj i kundmötet med kursledare  Claes Lundgren, från Örnsköldsvik.

Augusti 2018. Besöksnäringsträff hos Forsknäckarna med middag. Sara Gustafsson, VD på Visit Umeå och Karin Fällman Stenlund, Verksamhetsledare på Gold of Lapland

Maj 2018. Driver du ett företag i strandnära läge? Vindelns kommun undersöker intresset av att utpeka ytterligare LIS-områden i kommunen.

April 2018. Besöksnäringsträff. Information från Gold of Lapland, Region Västerbottens projekt om Västerbotten Experience Centers och Vindelns kommun.

April 2018 Är du redo för GDPR? En lunchträff för näringslivet. Lars Ekman, Auktoriserad revisor från PwC berättar om GDPR, den nya dataskyddsförordningen och hur den påverkar dig och ditt företag. 

Februari 2018. DCF - Digital Capabilities Forum, en workshop som syftar till att ge inblick i vad digitaliseringen innebär. Inbjudan DSF (pdf)

Februari, mars och april 2018. Bootcamp i marknad och sälj.. Kursledare är Peter Karlstén, Gate 88. Tre delkurser. Inbjudan till Bootcamp i Marknad och Sälj – en språngbräda för att nå nästa steg i ditt företag! (pdf)

November 2017.  Förbättra din befintliga webbplats eller bygg med personlig handledning en helt ny! Inga förkunskaper krävs. En skräddarsydd utbildning för dig som driver ett litet eller mellanstort företag (pdf)

Oktober 2017. Lunchträff på Hotell Forsen den 5 oktober 2017 kl 12.30-14.30, för dig som vill bygga laddstolpar för elbilar, för ditt eget eller dina kunders behov.

Maj 2017 Gör affär av sociala medier 8 – 9 maj 2017(pdf), en workshop anpassad för dig som redan idag använder sociala medier i din verksamhet och vill lära sig mer om hur man använder dessa för att skapa affärer.

Kontaktperson: Angelica Johansson