Webbshop tack vare Tillväxtchecken

Länsstyrelsen i Västerbotten erbjuder ett företagsstöd för underrepresenterade grupper. I Vindeln har entreprenören AnnaLena Norgren sökt det och fått möjligheten att satsa på en webbshop för att nå fler kunder med sina skönhetsprodukter.

Angelica Johansson, Vindelns kommuns företagslots menar att dessa typer av stöd är särskilt viktiga för företag på landsbygden.
”Företagens villkor skiljer sig otroligt mycket om man jämför med andra delar av landet. Att Länsstyrelsen dessutom riktar sig till företagare som normalt sett inte söker stöd är jättebra”.

Tillväxtchecken är till för kvinnor som äger och driver företag samt företagare, kvinnor och män, födda utanför norden som bott i Sverige 10 år eller mindre.

En möjlighet att nå en bredare kundgrupp

AnnaLena Norgren, som säljer skönhetsprodukter i sin butik i Vindeln, har länge drömt om att öppna en webbshop. Hon fick tips av Angelica att ansöka om en tillväxtcheck. Länsstyrelsen beviljade ansökan i början av sommaren och sedan följde ett intensivt arbete med att utveckla webbshopen som lanserades den 1 november.

AnnaLena berättar entusiastiskt om sin idé och om de ekologiska och veganska skönhetsprodukter som hon säljer. ”Intresset för skönhet bara växer och växer och det känns otroligt härligt och spännande att företaget har tagit ytterligare ett steg framåt. Jag vill utvecklas och utveckla mitt företag hela tiden. Genom min webbshop får jag en möjlighet att nå ut till kunder i hela Sverige.”

Uppmanar fler att söka stöd

Angelica tycker att företag generellt sett är dåliga på att söka stöd. ”Ibland verkar det som om man tror att det är krångligt och svårt. Ta gärna kontakt med mig så kan jag hjälpa till att navigera bland de stöd som finns. Min uppmaning till företagare i Vindeln är, sök stöd!”


Länsstyrelsens sida om tillväxtchecken

Kontaktperson: Angelica Johansson