Valet till Europaparlamentet 2019

Söndag den 26 maj 2019 är det val till Europaparlamentet. Valnämnderna i Sveriges kommuner organiserar valet i respektive kommun.

För att få rösta i de allmänna valen i Sverige måste du ha rösträtt. På valmyndighetens webbplats finns information om vad som krävs för att ha rösträtt.

Här kan du rösta

Du som vill rösta i valet kan göra det på olika sätt. Rösta i vallokal på valdagen, förtidsrösta, rösta med bud eller ambulerande röstmottagare.

Förtidsröstning - lokal och öppettider

Vallokalernas öppettider

Information om bud och ambulerande röstmottagare

Allt om valet - other languages

Mer information om valet hittar du på valmyndighetens webbplats Där finns också information om valet 2018 på andra språk - other languages

Frågor och svar om valet

På valmyndighetens webbplats finns information om hur valet organiseras. Där finns bland annat information om hur det svenska och Europeiska valsystemet fungerar, om vilka som har rösträtt, hur du röstar och hur valresultatet räknas fram.

Några vanliga frågor och svar om valet

Kontaktuppgifter till valkansliet

Om du har frågor om vallokaler, röstkort, ambulerande röstning med mera, kontakta valkansliet på telefonnummer 0933-140 01 eller via e-post på vindelns.kommun@vindeln.se

Valkansliets telefon är bemannad dagtid på vardagar samt de kvällar och helgdagar som förtidsröstningen har öppet och även under hela valdagen.

Kontaktperson: Valkansliet