Vindelälvens Naturcentrum

Välkommen till Vindelälvens naturcentrum, din port till älven och skogen! Naturcentrum levandegör naturen i och längs Vindelälven. I naturcentrum finns även information om Vindelälvens kulturhistoria, geologi och ekologi.

Öppettider 

Höst, vinter och vår är Vindelälvens naturcentrum inte bemannat regelbundet. Det går utmärkt att komma ner till utställningen genom hotellets ingång. Om ni är en större grupp eller har speciella önskemål med besöket, boka gärna tid.
 
Varmt välkomna!

Arrangerade besök

Efter förfrågan kan vi skräddarsy ett besök på Vindelälvens naturcentrum och Vindelforsarnas naturreservat utifrån era önskemål och intressen. Naturcentrum är ett populärt besöksmål för till exempel skolklasser och naturintresserade grupper.
                     


 

 

  

  

Utställning

Vår lokal finns i nedervåningen i samma byggnad som Hotell Forsen med utsikt över Renforsen. Följ skyltning inom Vindelforsarnas naturreservat.

Utställningen presenterar Vindelälven från källorna i fjällen ner till Vännäsby där Vindelälven går ihop med Umeälven, hur vattenståndsvariationer formar älvsstränderna, skogslandskapet och hur människan har använt älven.

Fri entré.

Barn- och läshörna

Vi har en läshörna med litteratur om Vindelälvens natur och kulturhistoria. Barn tycker ofta det är spännande att gå runt och titta på utställningens snidade fåglar och insekter.

 

 

 

 

 

 

Vad är bra med Vindelälvens naturcentrum?

Några kommentarer från vår besökarenkät.

"Mycket proffsigt, mycket information på litet utrymme"

"Lärorikt och informerande, vackert för ögat och skönt för själen"

"Som gammal Vindelbo är detta som en genomgång av mitt liv"