Naturcentrum

Välkommen till Vindelälvens naturcentrum, din port till älven och skogen! Naturcentrum levandegör naturen i och längs Vindelälven. I naturcentrum finns även information om Vindelälvens kulturhistoria, geologi och ekologi.

- Var god se menyn för ytterligare information!

Öppettider och program

Naturcentrum har stängt för säsongen. Vi vill passa på att tacka alla som har besökt oss i sommar och hälsar er åter välkomna i juni 2017. Under vintertid kan utställningen besökas via hotellet eller bokas för gruppbesök och skolklasser, för mer information klicka på ”Grupper och Skolor” i listen till vänster.

Naturcentrum kan fram till öppnandet besökas under vardagar kl 8-21 via Hotell Forsens reception. En del dagar hålls möten på naturcentrum, så vill ni vara säkra på att naturcentrum är tillgängligt kan ni kontrollera med Hotell Forsen innan, de nås på telefon 0933-397 00.

Välkomna!


                                        

 

 

 

  

 Utställning

Vår lokal är i nedervåning i samma byggnad som Hotell Forsen med utsikt över Renforsen, följ skyltning på Vindelforsarnas Friluftsområde.

I naturcentrum finns en utställning som presenterar Vindelälven från källorna i fjällen ner till Vännäsby där Vindelälven går ihop med Umeälven, hur vattenståndsvariationer formar älvsstränderna, skogslandskapet och hur människan har har använt älven.

Fri entré.


Barnhörn och läshörna

Under öppetperioden har vi ett bord alldeles vid ingången där man kan färglägga en fisk, rita sitt eget vykort, läsa en bok och titta på blad, blommor, stenar eller något annat i en stereolupp (som ett mikroskåp, fast mindre stark förstoring). Barn tycker ofta det är spännande att gå runt och titta på utställningens snidade fåglar och insekter.

Vi har också ett läshörn med litteratur om Vindelälvens natur och kulturhistoria.

 

 

 

 

 

 

Vad är bra med Vindelälvens naturcentrum?

Några kommentarer från besökarenkät.

"Mycket proffsigt, mycket information på litet utrymme"

"Lärorikt och informerande, vackert för ögat och skönt för själen"

"Fun activities for kids, lots of useful information about nature and the region"

"Som gammal Vindelbo är detta som en genomgång av mitt liv"