I KOMMUNEN

Vill du utveckla ditt intresse för skapande konst, eller är du bara nyfiken att prova på? Hos Onsdagsgruppen är alla former och färger välkomna.

Sedan några år tillbaka så träffas en grupp i Färglådan varje onsdagskväll för att skapa och umgås. Ibland är de tio stycken, ibland är de två, men det finns alltid någon på plats utifall att det skulle komma förbi någon ny som är intresserad av skapandets gemenskap.
Onsdagsgruppen tror på att det är när man är tillsammans som kreativiteten når nya nivåer.

- Vi får ut mycket av varandras konst, även om vi använder samma teknik så blir resultatet väldigt olika. Kommer man hit så vågar man också prova nya tekniker. Det är ett utbyte som man inte får när man är själv hemma, säger Kent Eriksson.

Lligo Matson och Caroline Skärfstad

Gruppen är en intresseförening och en del av Vindelngruppen. Här finns alla kunskaper och erfarenheter men gemensamt är att de alla gärna hjälper till ifall det är någon som behöver råd eller har frågor kring material eller tekniker.
Alla åldersgrupper är välkomna att delta och är det första besöket så finns det material att använda och prova på.
Oftast genomsyras kvällarna av ett tema, men det är inte något tvång – är det något man i Onsdagsgruppen är överens om är att här i färglådan ska det vara fritt att skapa.

- Vi kör aldrig över någon och säger aldrig till någon att sådär får du inte måla. Vi bedömer aldrig, säger Kent Eriksson.

Kent Eriksson 

De berättar om en kvinna i femtioårsålder som kom till gruppen men aldrig hade målat i hela sitt liv eftersom hon fått höra av andra att hon inte kunde.

- Här blomstrade hon och började bli stolt över sitt arbete. Hon har till och med hängt ut på Konst i kvarn, berättar Caroline Skärfstad Landby.

Onsdagsgruppen träffas varje onsdag mellan 18-21 och det är alltid öppet för prova på kvällar.

- Och vi bjuder alltid på kaffe, säger Kent Eriksson.

Besök Onsdagsgruppen I Vindelngruppens lokaler, Färglådan, vid Renforsskolan
Kontakta Vindelgruppen här.


I KOMMUNEN:
Här kommer vi med jämna mellanrum lyfta och berätta om händelser och utvecklingen i kommunens närings- och föreningsliv.