I KOMMUNEN

Wilderness Adventure Ekorrsele AB satsar för fullt på framtiden och kan nog titulera sig som Norrlands häftigaste Vildmarksanläggning. Vildmarkscampen fortsätter att växa och allt fler kommer för att forsränna.
- Redan nu har vi haft förvånansvärt många forsränningsgäster och många företag som har kommit hit för teambuilding och vår höghöjdsbana. Så något slags rekord är vi nog på väg mot, säger Janne Norén, delägare.

Wilderness Adventure Ekorrsele AB är ett aktivitets- och upplevelseföretag som drivs av barndomsvännerna Janne Norén, Ellinor Hägglund, Robert Holmlund och Mikael Holmlund.
Företaget har lång erfarenhet av forsränning. Janne Norén har hållit på sedan 1996 och Robert Holmlund startade i början på 2000-talet.
När möjligheten att ta över driften av anläggningen i Ekorrsele dök upp 2012 var de inte sena att ta steget och slå sina påsar ihop. Huvudprodukten för företaget är forsränningen men idén på att kombinera upplevelsen med mer service har funnit länge.

Mer service
En ny servicebyggnad är nu nästan klar där det kommer finnas både toaletter, duschar och omklädningsrum. Så när gästerna kommer tillbaka efter forsränningen kan de ta en svalkande dusch innan de fortsätter till anläggningens relaxavdelning som har två badtunnor och en nybyggd bastu som rymmer upp till 60 personer. De är fortfarande väldigt stolta över att vara en modern men ”el-befriad” anläggning, men att de nu har rinnande vatten gör att de kan satsa på att nå ännu fler målgrupper.

- Om man vill locka stora företagsgrupper och internationella besökare är det viktigt att anläggningen kan erbjuda möjligheter för hygienen. Vi satsar på att erbjuda en genuin vildmarksupplevelse som samtidigt är bekväm och fräsch, säger Janne Norén.


På området fanns det redan ett Vikingahus som rymmer 250 personer, en lappkåta, en skogskoja, höghöjdsbana och jättegunga – allt byggt för att passa in så mycket som möjligt i miljön. Nu har det förutom en service byggnad tillkommit två extra skogskojor som båda rymmer 20 personer var. Företaget har även planer på att i framtiden bygga en stor konferenslokal på området. Nytt är också att det erbjuds en Vildmarksmeny av lokala specialiteter som har varit väldigt populärt bland besökarna.Forsränning
Men att det är forsränningen som är själen i anläggningen går det inte att ta miste på och själva huvudpersonen är Vindelälven.

- Vindelns kommun har Europas bästa forsränning. Vindelälven är en fantastisk älv för forsränning. Vi har breda fina spår som gör att vi kan välja allt från att bli blöt om fötterna till att båten nästan slår runt, men det som alltid gäller är att vi alltid har bra forsränning oavsett vattenläge, säger Janne Norén.

För Wilderness Adventure Ekorrsele AB är säkerheten en viktig del för en bra upplevelse. De är certifierade av Sjöfartsverket för bedrivande av forsränningsverksamhet och ställer höga krav på sina guider. Guiderna ska ha ett bra tekniskt kunnande, kunna bygga upp ett förtroende och vara bra på att läsa av situationer.

- Kunskap är otroligt viktigt eftersom ingen tur är den andra lik. Du måste hela tiden vara alert, säger Janne Norén.

 


Djurskyddet och barncancerfonden
Den 13 juli är ett bra tillfälle för den som vill forsränna och samtidigt bidra till en god sak. Den dagen kommer nämligen alla intäkter gå till välgörenhet. Femtio procent går till djurskyddet och femtio procent till barncancerfonden.
Den idén kommer från att Janne och Ellinor själva har sju katter som nästan alla varit hemlösa och de fått ta hand om och att en av guidernas son för ett tag sedan gick bort i cancer.

- På det här sättet kan vi ge tillbaka genom att göra något som vi är bra på, säger Janne Norén.

 

I KOMMUNEN:
Här kommer vi med jämna mellanrum lyfta och berätta om händelser och utvecklingen i kommunens närings- och föreningsliv.