Sveriges största skyttetävling arrangeras i Vindeln

Den 12-13 mars kommer 225 tävlande från hela landet för att delta i Skyttiadens riksfinaltävling som tar plats i Vindelns skyttehall.
– Det är vår första stora riksomfattande luftgevärstävling men vi har tidigare arrangerat andra stora arrangemang så vi är väl förberedda, säger Lars Nordvall, Ramselefors skytteförening.

Tävlingen i luftgevär är för ungdomar mellan 11-25 år där de skjuter på 10 meters avstånd.
Ungdomarna tävlar i åtta klasser, de yngsta skjuter sittande med stöd och de äldre stående.
Det är Sveriges största riksfinaltävling i luftgevär och uttagningarna till regionfinalen har skett via förenings, distrikts och zontävlingar.
Från landets fyra regioner går totalt 28 skyttar i varje klass vidare bästa till riksfinalen. I årets föreningsomgång tävlade sammanlagt nästan 4000 ungdomar.

Det är inte en slump att tävlingen arrangeras i Vindeln.
– Vi är en av de största och mest framgångsrika föreningarna och så har vi kapaciteten att utföra ett sådant här stort arrangemang. Vindelns skyttehall är en av de största i landet, säger Lars Nordvall, Ramselefors skytteförening.

Aldrig tidigare har riksfinalen arrangerats på så nordliga breddgrader i Sverige. Eskilstuna har hittills varit den högsta punkten.
Därför tror arrangörerna att den här tävlingen kommer bli något alldeles extra.

– Det jag hoppas det är att de tävlande kommer att även ha tid till att kolla runt lite och uppleva hur exotiskt Vindeln är. Men det är nog många som kommer tycka att det är kallt, säger Lars Nordvall, Ramselefors skytteförening.

Tävlingen är öppet för allmänheten och det kommer finnas stora skärmar för att åskådarna ska kunna följa skyttarnas resultat.
Tävlingen kommer även sändas live på www.ac-skytte.com

För att se mer vad som händer i Vindeln runt tävlingshelgen och ta del av erbjudanden besök www.visitvindeln.se

Kontaktperson: Malin Bjurén