Nationaldagen

Ett par hundra personer kom till kommunhusparken för att delta i firandet av nationaldagen

Dagen började lite mulet men senare blev det soligt och skönt. Fler och fler anlände till parken som dagen till ära hade fått nya blommor planterade av Vindelns trädgårdssällskap. Rädda barnen hade lotteri med gosedjur i alla dess former som vinster. Barnen roade sig med att leka i hoppborgen, medan de vuxna träffades, pratade och lyssnade på musiken. Alla fikasugna kunde köpa kaffe, saft och hembakt fikabröd av elever från Renforsskolan. Några bilentusiaster hade tagit vara på det fina vädret och luftade sina fina veteranbilar i centrum.

Stipendier delades ut

Kommunalrådet Mathias Haglund välkomnade alla till firandet och delade ut stipendier och diplom. Kultur- och ungdomsledarstipendierna är på fem tusen kronor vardera.


Charlotta Lindgren fick Vindelns kommuns kulturstipendium 2017. Motiveringen är: Charlotta har berört och påverkat sin omgivning med styrka, kraft och energi genom att dela med sig av sina upplevelser. Genom sin bok ”En hel jävla bok om cancer” ger hon en röst åt många drabbade och deras omgivning.

Charlotta Lindgren
 

Sören Fjällström fick Vindelns kommuns ungdomsledarstipendium 2017. Motiveringen lyder: Genom stort engagemang, ett ständigt glatt humör och ett tålamod utöver det vanliga är han en förebild för många unga. Tack vare detta blomstrar Ramselefors skytteförenings ungdomsverksamhet och har gjort så en längre tid.


Sören Fjällström

Diplom och presentkort till våra nya medborgare

Under 2016 fick Vindelns kommun 20 nya medborgare. De välkomnades på nationaldagen med ett diplom och ett presentkort. Tre av de nya medborgarna var på plats och kom upp på scenen för att ta emot diplomet. De som inte hade möjlighet att vara med idag är välkomna in till kommunkontoret för att hämta sitt diplom och presentkort.

Dagen inramades av musik

Elever från musikskolan spelade och sjöng somriga sånger. De avslutade med att tacka för all glädje och gemenskap som musikskolan har betytt för dem under skoltiden. De hjälpte till att leda alla i nationalsången som avslutning på dagen.

Musikskolan 


Petvin Sandström sjöng och spelade gitarr till sina egna låtar. Flera var känslosamma och med tänkvärda budskap som till exempel att det vi gör idag kan ge effekter för all framtid.

Petvin Sandström  

Kontaktperson: Maria Höglund