Äntligen byggs det villor i Vindeln

Nu börjar konturerna av Vindelns nyaste hus bli tydliga. Björn Eriksson bygger sitt och hustrun Sirpas hus på en av tomterna på Herrgårdsvägen på Brånet.

- Det är roligt att bygga när man får göra allt från grunden, säjer Björn. Nu får vi det som vi vill ha det. De har flera husprojekt bakom sig och har nyligen sålt sin villa efter att ha renoverat den. - Ja, vi hade väl tänkt bo kvar där men så fick vi syn på den här tomten som kommunen skulle ge bort och så började jag rita och sen var det igång.

Huset står i en sluttning med fin utsikt söderut över villor, ängar och bergen bortom älven. Björn bygger lösvirkeshus i ett plan. Väggarna kommer att ha liggande panel upp till fönstren och sedan stående lockpanel. Rött plåttak ligger och väntar på att få komma på plats. - Vi tänkte måla huset i en ljus färg, berättar Björn. - Ungefär som sand, med lite grått kanske.

Tomten runt huset är plan och avslutas med en brant sluttning uppbyggd med stora stenar.

- Det finns gott om sten här, ja kvarteret intill heter ju Stengärdan, så det kan man förstå. Min fru ville gärna ta undan lite fina stenar när vi var här och tittade medan skogen var kvar. Nu när vi grävde för grunden så kom det fram ännu mer sten så vi har gjort en mur som avslutning på tomten i stället för att göra en slänt.

Gåva från kommunen

Eric Thorstensson, administrativ chef på Vindelns kommun lämnade idag över gåvobrevet för tomten till Björn. Den nya ägaren till tomten intill får gåvan nästa vecka.

- Det är jätteroligt att det byggs småhus i Vindeln, tycker Eric. Det är säkert mer än 10 år sen sist. Och det finns många tomter lediga så vi hoppas att de här två följs av fler som vill bygga nytt, säjer han. Nu skänker kommunen bort tomterna men så kanske det inte är så länge till.

Inflyttning före jul?

Vi lämnar byggarna i fred så att de får fortsätta ta vara på det gynnsamma vädret och önskar dem lycka till. Vännen Åke Sandström hjälper till med bygget. När blir det inflyttning? undrar vi (och jag tänker till jul kanske). - Jag är realist säjer Björn, det blir nog klart i slutet på september. Jag ska bara ha fyra semesterdagar i sommar så det hinner vi, säjer han glatt.

Utsikt från villan söderut mot den andra tomten som snart ska bebyggas

 Utsikt från villa

Björn med gåvobrev 

Kontaktperson: Maria Höglund