Grattis Tvärålunds byaförening och Rödåbygdens IK!

Till utmärkelserna Årets kooperativ och Årets idrottsförening i Västerbotten 2017

Vid Mötesplats Lycksele gavs den 30 maj utmärkelser till aktörer i länet som gjort något alldeles extra. Läs mer om utmärkelserna på Mötesplats Lycksele

Tvärålunds Byaförening - Årets kooperativ

Prisutdelare: Coompanion

Motiveringen lyder:
Med stort och brett förankrat engagemang har föreningen arbetat med att förbättra livsvillkoren för innevånarna i Tvärålundsbygden. Fokus har legat på att skapa bra service, bra kommunikationer och arbetstillfällen samtidigt som man kan erbjuda en miljö med många fritidsaktiviteter. För att nå framgång i sitt arbete har föreningen föredömligt samarbetat med näringsliv, kommun och andra föreningar i bygden. Kooperativet Tvärålunds byaförening har gjort Tvärålund till en plats att längta till och leva i.


Rödåbygdens IK - Årets Idrottsförening i Västerbotten 2017

Prisutdelare: Västerbottens idrottsförbund

Motiveringen lyder:
Rödåbygdens IK verkar för en levande och inkluderande landsbygd och möjliggör aktivitet i alla åldrar. Föreningen har bred verksamhet och ansvarar bland annat för den välbesökta badplatsen och för skidspåret i byn. RIK jobbar hårt för att sänka trösklarna för engagemang och deltagande och är en viktig drivkraft i bygden, även långt utanför idrottens traditionella verksamhet.

 

Kontaktperson: Maria Höglund