Feriearbeten för elever i årskurs 8, 9 och första året i gymnasiet

Vill du jobba på sommaren efter åttan? Inom Vindelns kommun finns feriearbeten av varierande slag.

På våra feriearbetesplatser hoppas vi att du som är ung får en inblick i arbetslivet. Det kan hjälpa dig när du ska välja yrke i framtiden. Vi vill visa dig en del av kommunens breda verksamhet där det finns så många olika typer av jobb.

Du kan till exempel få vara med och sköta om barn på en förskola eller gamla på ett äldreboende. Klippa gräs och snygga till rabatter eller sjunga och spela musik.

Platser och ansökan

Du som är folkbokförd i Vindelns kommun och är 15-19 år kan söka feriearbete. Ansökningstiden är förlängd fram till och med den 12 maj 2019. Ansökan och platser (pdf)

Platserna går i första hand till elever i årskurs 9. I andra hand, till elever i årskurs 8 och om det finns platser kvar, till elever som går år 1 i gymnasiet.

Prioriteringsordningen för vilka som i första hand får feriearbete är ändrad efter beslut i socialnämnden den 10 april 2019. Till följd av beslutet förlängs ansökningstiden för att möjliggöra för elever i årskurs 8 att ansöka om feriearbete sommaren 2019. Ansökningstiden förlängs till den 12 maj 2019.

Du som redan skickat in en ansökan om feriearbete sommaren 2019 behöver inte skicka in någon ny.

Utdrag ur belastningsregistret

På många av våra arbetsplatser finns barn, därför måste du fylla i Begäran om utdrag ur belastningsregistret för arbete inom skola eller förskola och skicka till Polisen.

OBS! Öppna inte svaret du får från Polisen. Skicka det i oöppnat kuvert till kommunen senast den 18 maj.

Har du medicinska skäl?

Om du av medicinska skäl inte kan utföra alla former av arbeten, måste du lämna in ett intyg tillsammans med din ansökan. Då söker vi en lämplig arbetsplats för dig.

Regler om du är under 18 år

Om du är under 18 år ska dina vårdnadshavare fylla i en blankett för att godkänna att du får ha ett feriearbete: Vårdnadshavares samtycke till anställning av minderårig (pdf)

Särskilda regler gäller i arbetslivet för dig som är under 18 år. Arbetsmiljöverket har information om det i broschyren Så får barn och ungdomar arbeta (pdf)

Svar på din ansökan

I slutet av maj får du ett brev där du får veta om du får en plats.

Perioder för feriearbete sommaren 2019

Varje period är tre veckor (förutom sommarmusikanterna, som är två veckor), det innebär 90 timmar.

Period 1 vecka 25-27
Period 2 vecka 28-30
Period 3 vecka 31-33

Musikskolans feriearbete, sommarmusikanterna
Period 1 vecka 26-27
Period 2 vecka 28-29

Arbetstid

Du arbetar sex timmar per dag, vanligast kl 8-15, med en timmes obetald lunch.

Om din arbetstid infaller under midsommarafton får du möjlighet att arbeta in denna dag så att du kan vara ledig.

Du får maximalt arbeta 90 timmar och du är försäkrad via din skolförsäkring.

Lön

Lönen är  45 kr per timme, inom vården är den 57 kr per timme. Om din arbetstid infaller under kväll och/eller helg får du samma lön som under vardagar.

Du som tjänar under 19 670 kr under hela 2019 kan slippa skatteavdrag. Lämna in Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag (pdf) tillsammans med din tidrapport till kommunen så är allt klart och du får hela lönen utbetald.

Om du inte har Swedbank måste du kontakta din bank för att få din lön på ditt konto. Gör du inte det får du en utbetalningsavi till adressen som du har skrivit i ansökan.

Kontaktperson: Britt-Louise Eriksson