Vindelforsgalan prisade företagare

Arrangörerna av Vindelforsgalan vill peppa och lyfta fram Vindelns alla duktiga företagare. Årets Vindelforsgala den 9 november bjöd på inspirerande föreläsningar, härlig musik, gott att äta, och utdelning av välförtjänta priser till företagare.

Allmänheten har nominerat och en jury bestående av en representant för köpmännen i Vindeln, Företagarnas ordförande, kommunstyrelsens ordförande samt kommunchefen har utsett årets vinnare.

Vindelforsgalan arrangeras av Företagarna Vindeln och Vindelns kommun. Mer om galan och bilder hittar du på Vindelforsgalans webbplats

Eftermiddag med inspirerande möten

Galan började redan efter lunch på Forum, med ett sjuttiotal besökare. Den dynamiska duon Clara Lidström och Annakarin Nyberg pratade på temat Entreprenörskap och landsbygd och gav sin syn på digitalisering nu och i framtiden. Efter föreläsningen fick en överraskad Clara ta emot Vindelforsgalans pris Årets ambassadör.

Vindelforsgalans konferencier Karina Folkesson samtalade med granösonen Thomas Sjögren, årets vinnare i Kockarnas kamp, Årets Kock 2015 och ansvarig för kvällens galamiddag på Hotell Forsen. Han har i övrigt fullt upp med starten av en ny restaurang. På frågan om när han ska ge ut sin kokbok svarade Thomas: "Det lär dröja tills jag börjar skriva ner mina recept, men jag lovar att höra av mig i så fall!"

Karina Folkesson intervjuade också Sture Bergmark, VD för VK Media, bland annat om medieklimatet i en värld som präglas så mycket av "fake news" och han tryckte på betydelsen av fria medier som en förutsättning för en fungerande demokrati.

Gala och glitter på Hotell Forsen

På kvällen var det dags för gala med mingel, fantastiskt god mat och prisutdelning till stolta företagare. "Det har varit jättekul att få vara en del av Vindelforsgalan, säger Karina Folkesson. Vindeln har ju en extraordinär företagsanda, vilket jag tycker avspeglar sig i stämningen här på galan som är bubblande, uppsluppen och har en aura av stor framtidstro."

Lligo Matson, tekniklärare på Renforsskolan gratulerades till det stipendium som skolan nyligen fått för sin satsning på samverkan med näringslivet. Stipendiet är på 50 000 kr och ska gå till en satsning på teknikämnet i skolan med koppling till Vindelns teknikföretag.

Americanabandet Halm från Umeå men med rötterna i Sävar och Botsmark med omnejd, fick hotellet att gunga med sina härliga countrylåtar.

Pristagare 2018

Årets företagare: Rototilt Group AB - 10 000 kr

Priset årets företagare 2018 går till ett företag som präglas av vinnarinstinkt, ett tydligt entreprenörskap och ständig tillväxt. Genom att kombinera produkter i världsklass med mod och affärsmässighet får hela Vindeln ett mycket starkt varumärke på världsmarknaden.

De nominerade var Boströms Trafik AB, Rototilt Group AB och Tectel i Vindeln AB

Årets nyföretagare: Tegsnäshus AB

Med djärvhet och stor skicklighet etablerar företaget sin verksamhet på en redan mycket tuff marknad. Affärsidén tar tydlig utgångspunkt i norrländsk kvalitet och bidrar starkt till företagsgruppens totala verksamhet och framtida överlevnadsförmåga.

De nominerade var Fridas Kafé, Friluftsbutiken Kaffe skog och rök och Tegsnäshus AB

Årets varumärke: Vild & Vacker

Med den vackraste kommunikationen når företaget kunder långt utanför Vindelns gränser. Och med stor kompetens, integritet och känsla för varje kunds unika behov skapar företaget ett mycket starkt och trovärdigt varumärke.

De nominerade var Tegsnäs Group AB, Vild & Vacker och Wild River AB

Årets grej: Fahlgrens i Vindeln AB

Med stor kompetens och hög servicenivå skapar företaget tillgänglighet och problemlösning för både affärs- och privatkunder. Det senaste årets tillväxt genom uppköp av liknande verksamheter banar väg för nya generationer och fortsatt utvecklingskraft.

De nominerade var Cranab AB, Fahlgrens i Vindeln AB och Protab i Vindeln AB

Årets ambassadör: Clara Lidström - Underbara Clara

Med ordets kraft och träffande verklighetsbeskrivningar, drömmar och upplevelser binder hon samman vår nutid med en stolt historia som ger oss alla igenkännanden och inspiration i vardagen. Genom sin unika kommunikationsförmåga att nå långt bidrar hon starkt till hela Vindelns attraktionskraft och synlighet.

Kontaktperson: Maria Höglund