Ett rum med utsikt

Åttavåningshuset har tagit form och nu blir väggarna ute och inne klara allt eftersom. Till sommaren är det inflyttningsklart.

Bygget är nu i full gång både på insidan och utanpå åttavåningshuset i Vindeln. Teglet klär fasaden varv efter varv och döljer så småningom den metalliska glansen av isolerplattorna innanför. Alla fönster är monterade och det känns varmt och behagligt när vi går en rundtur i huset.

- Ni vill väl förstås högst upp? frågar Ulf Barkemo när vi kliver in i hissen. Han är en av de två snickare som nu är i färd med att klä väggarna på insidan med gipsskivor. Snart ska de också börja bygga arbetsbänkar i köken. Samtidigt håller elektrikern på att dra all kabel i huset.

- Målarna är ivriga på att komma in också. Vi vill gärna göra klart vårt först, men de har fått börja litegrann, säjer Ulf.

Alla lägenheter har balkonger som kommer att bli inglasade. Från åttonde våningen får man en vid utsikt över Vindeln och bortom. Härifrån känns det nästan som att man tittar ner mot området Brånet som annars ligger så högt upp. 

Vi tittar in i en trean, tvåan och ettan och avslutar rundturen med att passera det som ska bli tvättstugan på bottenvåningen. Alla lägenheter har en öppen planlösning med kök och allrum i ett. Ulf visar också trapphuset som är brandsäkert så att alla i huset ska kunna ta sig ut om det börjar brinna.

Just nu är det inte lätt att se hur lägenheterna ska bli när de är klara, men kolla här så kan du få en förhandstitt på lägenheterna och fler utsiktsbilder

 

Kontaktperson: Maria Höglund