Nationaldagen firades i sol och värme

Många kom till kommunhusparken för att delta i firandet.

Mathias Haglund, kommunstyrelsens ordförande, inledde dagen och delade senare ut stipendier och diplom.  De som blev svenska medborgare under 2018 hälsades välkomna med ett diplom och presentkort. De som inte hade möjlighet att komma till parken idag kan hämta sitt diplom och presentkort på blommor i kommunhusets reception.

Musikskolans elever spelade och sjöng sommarsånger och Rädda Barnen höll ett gosedjurslotteri.  Hoppborgen fick sig en rejäl omgång av många barn med spring i benen trots värmen på 28 grader!

Kultur- och ungdomsledarstipendiater fick pris

Stipendiaterna fick blommor, diplom och stipendiet på femtusen kronor.

 

Lligo Matson fick årets kulturstipendium med följande motivering:

Med outsinlig positiv energi skapar han en kulturell arena med utrymme för alla intresserade att verka. Lligo har förmåga att inspirera andra och ge dem en känsla av kompetens i det sociala sammanhanget som kulturlivet innefattar. Inkludering är hans signum, såväl som kulturell inspiratör, ledare och i sin yrkesroll som lärare.

Lligo tackade för stipendiet och berättade att både hans pappa och mamma vid olika tillfällen också har fått kulturstipendier. - Det tar inte slut efter ett stipendium, det är då det börjar, sa han.

Alexander Bagrov fick årets ungdomsledarstipendium med följande motivering:

Med brinnande passion engagerar han barn att skapa ett livslångt intresse för idrott. Alexander lockar dem till glädje på isen och låter dem
utvecklas efter sina individuella förutsättningar.

Alexander hade inte möjlighet att personligen ta emot stipendiet, men tackade via ombudet Åke Strandgren för stipendiet. Alexander donerar hela beloppet till Vindeln hockeys ungdomssektion.

 

Nationalsången

Dagen avslutades med nationalsången under ledning av musikskolan.

 

Kontaktperson: Maria Höglund