Många kom till dialogmöte i Granö

Skolans matsal fylldes med engagerade granöbor inför dialogmötet den 11 september om kommunens framtid.

Kvällen inleddes med en presentation av kommunens ekonomi och en beskrivning av de olika verksamheterna, med fokus på de utmaningar som finns under nästa år.

Ett trettiotal barn och vuxna företrädare för Vindelns Ridklubb hade också kommit till mötet för att föra fram hur viktigt ridhuset i Vindeln är för barn, ungdomar och deras föräldrar. Flera av barnen berättade vad ridningen betyder för dem. Det finns i nuläget inget nytt avtal från och med nästa år mellan kommunen och ägaren av ridhuset.

Dialog

Under fikat fick alla möjlighet att skriva ner förslag till politikerna på vilka områden de tycker att Vindelns kommun ska lägga mer och mindre resurser på.

Mötet kom att domineras av frågan om ridhuset och ridklubbens framtid. Det gjorde att granöborna inte riktigt fick utrymme att ha en dialog med kommunledningen och politikerna. Därför kommer kommunen att undersöka om det finns behov av ett nytt tillfälle i Granö under hösten.

Välkommen till kommande dialogmöten

Hur ser du på kommunens framtid och vilka vägval är viktiga för dig? Delta på ett dialogmöte och gör din röst hörd. Tider för kommande möten hittar du här.