Förbättrat näringslivsklimat i Vindelns kommun

Kommunen klättrar 16 steg i Svenskt näringslivs rankning.

Syftet med undersökningen är att visa på var i landet det är bäst att starta och driva företag. 2019 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2019 och till en tredjedel på statistik från SCB och UC.

I enkäten till företagarna visar nästan alla frågor på en förbättring jämfört med 2018. De största förbättringarna syns inom frågor kring skolans, medias och allmänhetens attityder till företagande. Frågan om vilket sammanfattande omdöme företagen vill ge företagsklimatet har förbättrats både i fjol och i år.

- Fantastiskt kul att Vindelns kommun stiger i rankingen, säger Mathias Haglund, kommunalråd. Inom vissa delområden är resultatförbättringen markant. Vårt jobb med näringslivsfrågor under de senaste åren börjar ge utdelning. Nu siktar vi framåt på att bli ännu bättre!

I Västerbottens län är Sorsele, Bjurholm och Nordmaling bäst rankade. Här kan du se Vindelns rankning  och jämföra med andra kommuner i landet.