Nya busstidtabeller från och med den 15 december

Den 15 december byter Länstrafiken busstidtabeller. Även den 1 januari 2020 sker det några förändringar som påverkar resmöjligheterna till och från Vindelns kommun.

För att vara säker på att du har korrekt tidtabell, ladda ner de nya tidtabellerna i appen tabussen.nu eller skapa din personliga tidtabell på Länstrafikens webbplats.

Förändringar från och med den 15 december

Linje 16 (Vindeln - Umeå)

På tur 5, tillåts påstigande på sträckan Sundlingska Gården – Hissjö. (Gäller fram till 31 december sedan blir det nya tidtabeller och linje 115 kommer att trafikera i tidsläget).

Övriga förändringar

Om du ville veta vilka övriga förändringar som sker i trafiken i länet från och med den 15 december, besök Länstrafikens webbplats.

Förändringar från och med den 1 januari 2020

Linje 16 (Vindeln - Umeå)

Från 1 januari 2020 kommer nya bussar att trafikera sträckan Vindeln - Umeå på linje 16. Den största förändringarna i trafiken kommer att vara att samtliga turer angör Umeå Universitetssjukhus (NUS), vilket innebär att du inte behöver byta buss på vasaplan om du ska besöka NUS.

Besök Länstrafikens webbplats för att se hela tidtabellen.

Linje 166 (Vindeln - Åmsele)

Från och med skolstarten vårterminen 2020 kommer bussen som trafikerar sträckan Vindeln - Åmsele att köras med ett nytt fordon. Fordonet och trafiken har upphandlats i samverkan med Region Västerbotten för att förbättra godstransporterna mellan Vindelns kommun och Umeå kommun. 

Upphandlingen har även medfört  en minskad kostnad och förbättrade möjligheter för resenärer från Åmsele och byarna längs väg 363 att resa till Umeå över dagen.