Polisen vill förebygga bedrägerier mot äldre

De har därför i samarbete med UR Samtiden spelat in en serie samtal som riktar sig till äldre. Syftet är att stärka äldres förmåga att stå emot bedrägeribrott och minska känslan av skam för den som drabbats.

I serien Försök inte lura mig samtalar tidigare SVT-profilen Marianne Rundström med brottsoffer som delar med sig av sina erfarenheter av bedrägerier. Medverkar gör också polisen och en psykoterapeut med sina erfarenheter och perspektiv på vad som händer när vi drabbas av dessa brott.

Se serien Försök inte lura mig, på UR Play Samtalsserien produceras av UR Samtiden i samverkan med Polismyndigheten och baseras på det prisbelönta brottsförebyggande mötespaketet Försök inte lura mig.
Produktionen syftar till nå de digitalt svaga och att visa att vi alla kan drabbas samt att minska skammen för den som drabbats.

Kunskapskanalen kommer att sända de tre episoderna av Försök inte lura mig, måndagen den 26 oktober med start kl 14.00 och även söndagen den 1 november med start ca 14.30. Därefter kommer repriser att visas.

Grundmaterialet som har använts har tagits fram av polisen tillsammans med PRO, SPF Seniorerna, SKPF Pensionärerna och BOJ.  Läs om det prisbelönta brottsförebyggande mötespaketet Försök inte lura mig