Din insats gör skillnad

Vindelns kommun söker just nu kontaktpersoner och familjehem. Det krävs ingen formell kompetens för att bli det. Vi fäster stor vikt vid intresse och lämplighet. Du bör dock ha en stabil livssituation samt tid, tålamod och ett intresse av att hjälpa en medmänniska.

Uppdraget som kontaktperson innebär att du är en medmänniska till någon som har behov av detta, en pålitlig person i en ung människas liv som kan hjälpa till med att främja sociala kontakter. Det kan handla om att umgås över en fika, gå en promenad eller följas åt till en fritidsaktivitet.

Som familjehem tar du/ni emot barn i ditt/ert hem som av olika anledningar behöver bo i ett annat hem än sitt egna. Tiden för uppdraget kan variera från några månader till ett år. Familjehemmets uppgift är att ge barnet vård, vägledning, omsorg och tillgodose övriga behov. Detta i samarbete med socialtjänsten och barnets föräldrar.

Uppdragen baseras på ett antal kontakter per månad enligt avtal och för detta erbjuder vi ett arvode som baseras på uppdragets svårighetsgrad och antalet kontakter. Du får även ersättning för dina omkostnader.

Kommunen är även i behov av kontaktfamiljer och jourhem. För mer information, gå till Min insats

Låter det intressant?

Ring socialsekreterare Jennifer Lundberg på 0933-140 08. Det går också bra att skriva till jennifer.lundberg@vindeln.se så kontaktar jag dig.