Pulkadag med Vän i Vindeln

Lördagen den fjortonde mars fylldes Safacbacken med familjer från många olika länder. Omkring 80 personer åkte pulka och skoter, lekte lekar och grillade korv. Det var Vän i Vindeln och Integrationsgruppen som arrangerade aktiviteten.

- Dagen var mycket lyckad, säger Ingrid Hagström, en av arrangörerna. Många av de nyanlända har efteråt berättat att detta var den bästa dagen sedan de kom till Sverige.

Syftet med dessa och liknande aktiviteter som anordnas, är att skapa en lättsam mötesplats för redan etablerade och nyanlända vindelbor. Målet är också att visa på vad som finns att göra i Vindeln gällande kultur, fritid- och idrottsliv.

- Vän i Vindeln önskar gärna samarbeta med föreningar och organisationer för att hjälpa dem  nå ut till nyanlända. Önskar din förening ordna en pröva på-aktivitet eller något annat – tveka inte att kontakta oss så hjälper vi till med det praktiska, fortsätter Ingrid.

I maj kommer en grillkväll att anordnas vid Kvarnen och alla är välkomna att delta! Känner du att du vill gå steget längre och bli vän eller vänfamilj till en nyanländ familj, kontakta Ingrid Hagström på tel. 070-250 56 14 för att veta mer!

 

Kontaktperson: