Varmt välkommen till Vindeln

Varmt välkommen till Vindeln.
Här har du hittat rätt och vi törs nästan lova att ni hittat hem.
Vår bygd skapas gemensamt av alla som bor och verkar här. Vi bryr oss om vårt Vindeln, och därför också självklart om varandra.

I vår storslagna skogsmiljö bor 5 550 invånare fördelat på tätorten Vindeln och en rad aktiva byar som Tvärålund, Tegsnäset, Granö, Överrödå, Hällnäs, Åmsele, Strycksele och Slipstensjön för att nämna några.

Här arbetar byaföreningarna och kommunen aktivt med att tillgängliggöra boende i olika former för att välkomna nya invånare, små som stora. Vi har även en rik flora av föreningar och intresseorganisationer som gärna blir fler medlemmar.

Vi är stolta över mycket i vår kommun. Inte minst vårt starka och traditionsrika näringsliv med många framgångsrika familjeföretag. Flertalet är internationellt kända inte minst för innovationer inom maskinteknik. De flesta återfinns i företagsområdet Vindeln Innovation Park. Vi har ett stort antal företag verksamma i kommunen inom olika näringsgrenar. Kanske vill du flytta ditt företag till vår kommun eller starta ett nytt? Vi har både lokaler och mark. Du är varmt välkommen in i gemenskapen.

Vi vågar påstå att vi är en kommun med stark attraktionskraft.
Två vackra älvar, Umeälven och Vindelälven, rinner genom kommunen. Den sistnämnda är en av Sveriges fyra nationalälvar ofta besökt, omskriven, målad och fotograferad.


Ljus framtid på arbetsmarknaden Länk till annan webbplats.

Söker du nytt jobb i framtiden? Då är Vindelns kommun platsen att söka sig till.
Möjligheterna att få jobb är stort.

Vindelns befolkning ökar mest Länk till annan webbplats.

Vindelns befolkning ökar mest i länet enligt statistik från SCB. Totalt bor nu 5 550 personer i kommunen.

Kontakta oss

Välkommen att kontakta vår kommunvägledare Sarah om du behöver hjälp, vägledning eller ställa allmänna frågor kring er flytt till Vindelns kommun.

sarah.renman@vindeln.se