Ta dig till oss

Det är enkelt att ta sig till oss, vare sig du pendlar över dagen, veckopendlar eller bor i kommunen. Till ytan är vi en stor kommun, men med goda förbindelser till våra närliggande orter finns bra möjligheter att ta sig till och från arbetet.

I Vindelns kommun har du möjlighet att resa med både buss och tåg. Under skolåret finns bussförbindelser inom kommunen med många av kommunens byar. Under skolloven, och som komplement till övrig inomkommunal busstrafik finns det möjlighet till beställningstrafik i form av ringbilar.

Det finns även tågförbindelser från tre platser i kommunen. Det finns tågstationer och perronger i Vindelns centralort, Tvärålund och Hällnäs. Kommunen trafikeras både av tåg längs tvärbanan mellan Lycksele och Umeå, och längs stambanan både söderut och norrut.

Behöver du flyga? Vindelns centralort ligger mitt mellan flygplatserna i Umeå och Lycksele, en resa som tar cirka 45 minuter med bil. Till Skellefteå flygplats tar det cirka 90 minuter. Möjligheterna att ta sig till och från Vindeln är väldigt goda.